Partners

De RDW ontwikkelt in samenwerking met de coöperatie ServiceHuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV), namens alle deelnemende gemeenten, veel functionaliteiten en nieuwe parkeerdiensten. Dat levert burgers een betere parkeerservice op en gemeenten gunstige tarieven door collectieve inkoop en effectievere en efficiëntere handhaving. Hiermee leveren het SHPV en de RDW een bijdrage aan doelstellingen op het gebied van rechtszekerheid en duurzaamheid in mobiliteit. 
 • Voor de parkeerpoviders betekent het SHPV een administratieve lastenverlichting. Door de efficiënte manier van werken is het aanschaffen van parkeerrechten via het SHPV goedkoper. Daarnaast krijgt u in één keer toegang tot het complete verzorgingsgebied van de aangesloten gemeenten en parkeerbedrijven. Met inmiddels meer dan honderd aangesloten gemeenten heeft u in één keer vrijwel landelijke dekking voor uw dienstverlening. De voordelen op een rijtje:

  • Administratieve lastenverlichting;
  • In één keer toegang tot het verzorgingsgebied van de aangesloten gemeenten en parkeerbedrijven;
  • Vrijwel landelijke dekking voor uw dienstverlening;
  • Één contract met alle partijen;
  • Operationele afhandeling van de financiële transacties;
  • Opdrachten voor het aanschaffen van parkeerrechten op één centraal punt.
   

  Providers

  Aangesloten providers bij het SHPV:

  Yellowbrick

  SMSParking

  MKB Brandstof

  Ease2pay

  ParkD

  Q-park

  ULU

  Easypark

  Tanqyou

  Flitsmeister (via 4411)

  Innovactory (Gaiyo)

  LekkerParkeren

  Mobifi

  Seety

  Automicle

  Bij het SHPV zijn de volgende aanbieders bekend die diensten aanbieden via een bij ons aangesloten provider:

  ANWB Parkeren (via Yellowbrick)

  Multi Tank Card (via Yellowbrick)

  Parkline (via ParkMobile)

  Stadsparkeren (via ParkMobile)

  Rabo App (via Ease2pay)

  OnTheGo parkeer & tankapp (via Ease2pay)

  Tango Parkeren (via LekkerParkeren)

 • Private parkeerbedrijven kunnen onder dezelfde voorwaarden als gemeenten een contract afsluiten met het SHPV en aansluiten op het Nationaal Parkeer Register. Om aan te sluiten gelden dezelfde processtappen als die voor gemeenten.

  Voordelen van aansluiten voor parkeerbedrijven:

  • U gebruikt het NPR om eenvoudiger parkeerproviders in uw parkeerbedrijven toe te laten. Zo verlaagt u de drempel  voor mobiele parkeerders en zakelijke parkeerders om van uw parkeerbedrijf gebruik te maken.
  • U hoeft maar met één partij zaken te doen: de RDW. De RDW sluit namens het SHPV contracten af tussen SHPV en parkeerbedrijven, providers en regelt de afhandeling van transacties.
  • U hoeft zelf in principe geen dienstverlening meer in te richten of in te huren voor kaartverkoop en inning van parkeergelden.
  • U hoeft zelf geen contracten met parkeerders af te sluiten.

  Voorwaarde is wel dat u een vorm van voertuigidentificatie, zoals kentekenherkenning, toepast.

 • Parkeerbedrijven die zich aansluiten bij het SHPV, willen natuurlijk dat de systemen die zij gebruiken geschikt zijn voor communicatie met de database het Nationaal Parkeer Register (NPR). Voor leveranciers van bijvoorbeeld parkeerautomaten en handhaafsystemen kan dit betekenen dat zij hun systemen enigszins aan moeten passen.

  De RDW heeft een technische beschrijving van het dataverkeer met het NPR opgesteld. Deze beschrijving kunt u aanvragen bij de RDW via het contactformulier.
 • SHPV maakt het mogelijk voor gemeenten en parkeerproviders om optimaal gebruik te maken van het Nationaal Parkeer Register. 

  Logo SHPV